Home Porady Czy są jeszcze wędliny bez E?

Czy są jeszcze wędliny bez E?

by zespół talerzprawdy

Oczywiście, że są! Wystarczy tylko poszukać. Np. szynka Parmeńska Prosciutto di Parma firmy Primavera. W składzie tylko mięso i sól morska. Dodatkowo produkt ekologiczny. Brałbym. Tylko, że ponad 450 zł za kilogram…Trochę dużo…

Nie oznacza to, że dopiero w tym przedziale cenowym możemy liczyć na lepszej jakości wędliny bez E (oznaczenie dodatków do żywności). Spójrzmy co można znaleźć w sieciówkach:

Firma Herz w kilku produktach szczyci się brakiem użycia barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku z kolei Espuña obiecuje 0% azotanów, konserwantów, barwników, alergenów i braku glutenu. Miło wiedzieć, że można jeszcze coś takiego dorwać w zwykłych sieciówkach. Może znacie jeszcze inne mięsne rarytasy bez toksycznych śmieci?

Źródło:

Źródło:

Zdjęcie wyróźniające: freepic.diller / Freepik

You may also like

Leave a Comment

Używamy plików cookie, aby zapewnić najwyższy komfort korzystania z naszej witryny. Kontynuując korzystanie z naszej witryny bez zmiany ustawień plików cookie, akceptujesz używanie przez nas plików cookie. Zatwierdź